• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
زیست شناسی خاک
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
دوره دوره 2 (1393)
شماره شماره 2
شماره شماره 1
جعفری, صفورا, چرم, مصطفی, عنایتی‌ضمیر, ‌نعیمه, معتمدی, حسین. (1393). تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک. زیست شناسی خاک, 2(2), 187-196. doi: 10.22092/sbj.2015.100868
صفورا جعفری; مصطفی چرم; ‌نعیمه عنایتی‌ضمیر; حسین معتمدی. "تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک". زیست شناسی خاک, 2, 2, 1393, 187-196. doi: 10.22092/sbj.2015.100868
جعفری, صفورا, چرم, مصطفی, عنایتی‌ضمیر, ‌نعیمه, معتمدی, حسین. (1393). 'تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک', زیست شناسی خاک, 2(2), pp. 187-196. doi: 10.22092/sbj.2015.100868
جعفری, صفورا, چرم, مصطفی, عنایتی‌ضمیر, ‌نعیمه, معتمدی, حسین. تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک. زیست شناسی خاک, 1393; 2(2): 187-196. doi: 10.22092/sbj.2015.100868

تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک

مقاله 9، دوره 2، شماره 2، زمستان 1393، صفحه 187-196  XML اصل مقاله (278 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22092/sbj.2015.100868
نویسندگان
صفورا جعفری1؛ مصطفی چرم2؛ ‌نعیمه عنایتی‌ضمیر3؛ حسین معتمدی4
1کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2دانشیار، گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
3استادیار، گروه مهندسی علوم خاک ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
4دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
شورییکیازمهم­ترینتنش­هایغیرزیستیمحدودکنندهتولیدمحصولاتکشاورزیدر مناطقخشکونیمه خشک
می­باشدکهاز رشد و بهره­وری گیاهان جلوگیری می­کند. استفاده از باکتری­های ریزوسفری مقاوم به شوری یک راهبرد مؤثر برای تسهیل رشد گیاهان در خاک­های شور می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دو جدایه باکتری ریزوسفری مقاوم به شوری بر ارتقاء رشد جو در خاک­های شور می­باشدآزمایش به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شوری در 4 سطح (2، 4، 8 و 12دسی­زیمنس­برمتر) و باکتری در سه سطح (بدون تلقیح، تلقیح شده با باسیلوس سابتیلیس و کورینه­باکتریوم گلوتامیکوم) در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه اجرا شد. پس از 8 هفته برخی شاخص­های رشد جو از جمله وزن تر و خشک اندام هوایی،‌ وزن خشک ریشه،‌ ارتفاع بوته،‌ تعداد پنجه، تعداد برگ و میزان کلروفیل برگ اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که تأثیر سطوح شوری بر تمام پارامترها معنی­دار شد. تلقیح باکتری در سطوح مختلف شوری به طور معنی­داری باعث افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی (05/0P<)، میزان کلروفیل برگ (05/0P<) و ارتفاع بوته (001/0P<)گردید. نتایج این تحقیق تأثیرات بهبودبخشنده­ی باکتری­هایریزوسفری مقاوم به شوری را بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش شوری در جو نشان داد.
عنوان مقاله [English]
Effect of Two Salt Tolerant Bacteria Isolates on Barley Growth under Different Soil Salinity Levels
نویسندگان [English]
S. Jafari1؛ M. Chorom2؛ N. Enayatizamir3؛ H. Motamedi4
چکیده [English]
Salinity is one of the most important abiotic stresses limitingthe production of agricultural crops in arid and semi arid areaswhich prevents the growth and productivity of plants. The use of salt tolerantrhizospheric bacteria is an effective strategy to facilitate the growth of plants in saline soils. The aim of this study was to investigate the effects of two isolates of halotolerant rhizospheric bacteria on the promotion of barley growth in saline soils. An experiment with completely randomized factorial design was carried out with two factors including salinity in four levels (2, 4, 8 and 12 dS/m) and bacteria in three levels (none inoculated, inoculated with Bacillus subtilis and Corynebacterium glutamicum) in greenhouse condition. Shoot/root wet and dry weights, plant height, tiller number, leaf number, leaf chlorophyll content and shoot length were measured after 8 weeks. Results showed that salinity had significant effects on all measured parameters.  Wet and dry weight of shoot (P<0.05), chlorophyll content of leaves (P<0.05) and height of shoot (P<0.001) increased significantly when barley seedlings were inoculated bysalt tolerant bacteria in various levels of salinity. The results also indicated that halo tolerant rhizospheric bacteria reduced the negative effects of salinity on barely growth.
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 2,456
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,351
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

www.sbj.areo.ir

Journal Management System. Designed by sinaweb.