%0 Journal Article %T تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک %J زیست شناسی خاک %I انجمن علوم خاک ایران %Z 2345-2536 %A جعفری, صفورا %A چرم, مصطفی %A عنایتی‌ضمیر, ‌نعیمه %A معتمدی, حسین %D 2015 %\ 02/20/2015 %V 2 %N 2 %P 187-196 %! تأثیر دو جدایه باکتری مقاوم به شوری بر رشد جو در سطوح مختلف شوری خاک %R 10.22092/sbj.2015.100868 %X شورییکیازمهم­ترینتنش­هایغیرزیستیمحدودکنندهتولیدمحصولاتکشاورزیدر مناطقخشکونیمه خشک می­باشدکهاز رشد و بهره­وری گیاهان جلوگیری می­کند. استفاده از باکتری­های ریزوسفری مقاوم به شوری یک راهبرد مؤثر برای تسهیل رشد گیاهان در خاک­های شور می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دو جدایه باکتری ریزوسفری مقاوم به شوری بر ارتقاء رشد جو در خاک­های شور می­باشدآزمایش به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شوری در 4 سطح (2، 4، 8 و 12دسی­زیمنس­برمتر) و باکتری در سه سطح (بدون تلقیح، تلقیح شده با باسیلوس سابتیلیس و کورینه­باکتریوم گلوتامیکوم) در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه اجرا شد. پس از 8 هفته برخی شاخص­های رشد جو از جمله وزن تر و خشک اندام هوایی،‌ وزن خشک ریشه،‌ ارتفاع بوته،‌ تعداد پنجه، تعداد برگ و میزان کلروفیل برگ اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که تأثیر سطوح شوری بر تمام پارامترها معنی­دار شد. تلقیح باکتری در سطوح مختلف شوری به طور معنی­داری باعث افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی (05/0P<)، میزان کلروفیل برگ (05/0P<) و ارتفاع بوته (001/0P<)گردید. نتایج این تحقیق تأثیرات بهبودبخشنده­ی باکتری­هایریزوسفری مقاوم به شوری را بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش شوری در جو نشان داد. %U https://sbj.areeo.ac.ir/article_100868_04766f1ef7cbb3a796a63796cac8e5f5.pdf